Hatvanhét utcában indul útfelújítás Békéscsabán

Hatvanhét utcában végeznek idén útfelújítást Békéscsabán. A város kétmilliárd forintot kapott támogatási előleg gyanánt a Modern Városok Program keretében utak fejlesztésére — hangzott el a tervek szerint július 18-án kezdődő munkálatokról szóló hétfői sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat korábban felmérte, hogy Békéscsaba utcái milyen állapotban vannak. Ennek során kiderült, hogy melyek esetében szükséges a mihamarabbi felújítás.

– 192 utca került ebbe a programba. Első körben 1 milliárd 778 millió forintból 67 utca felújítását tudjuk elvégeztetni. Ezen szakaszok esetében minden adott ahhoz, hogy a közbeszerzési eljárást lezárulta és a munkaterület mai átadását követően július közepétől elinduljon a fejlesztés – részletezte a forrás felhasználását dr. Ferenczi Attila.

A tanácsnok hozzátette, a kivitelező vállalta, hogy hét hónap belül végeznek a munkálatokkal. Elhangzott az is, hogy az önkormányzat arra kérte a kivitelezőt, hogy a tömegközlekedéssel érintett útszakaszokat vegye előre és végezzen a felújítással iskolakezdésre.

Hanó Miklós, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester elmondta, már a mostani programban elkészíttetik 111 belterületi és 14 külterületi földes utca aszfaltozásához szükséges engedélyes, illetve kiviteli terveket. Ezen utcák közül 74 esetében nincsen szükség a lakosság részéről terület leadásra, 37 esetben viszont az előírásoknak megfelelő utcaszélesség biztosítása érdekében szükséges lesz területet leadni az önkormányzatnak, enélkül nem épülhet meg az új út. Szarvas Péter polgármester kiemelte, a beruházást követően tovább erősödik Békéscsaba infrastruktúrája.

Kiderült az is, hogy a helyiek Békéscsaba honlapján folyamatos tájékoztatást kapnak majd arról, hogy hol zajlik útépítés a városban. A közvetlenül érintett utcák lakóit pedig várhatóan még ezen a héten értesítik az ideiglenes változásokról.

Forrás: www.beol.hu

Share Button
Posted in: