M44: „lehagytak” két dolgot, módosítást kérnének a terveken

Kunszentmárton polgármestere szerint egy elkerülő és egy lehajtó is hiányzik a tervekről, utóbbi a 44-es útról vezetne az ipari parkjukhoz.

Megjelent a Tiszazugot érintő Tiszakürt-Kondoros útszakasz kivitelezésére a közbeszerzési felhívás. Kunszentmárton mégsem felhőtlenül boldog, ugyanis a tervekről lemaradt a várost elkerülő 45-ös út kiépítése, illetve az a lehajtó, mely a 44-es útról az ipari parkjukhoz vezetne – írja a Szoljon.hu.

– Megdöbbenve láttuk, a tervekről „lehagyták” a 45-ös, városunkat elkerülő út kiépítését, mely számunkra nagyon fontos lett volna. Jelenleg Kunszentmártonon keresztül dübörögnek át a teherautók, kamionok, súlyosan károsítva ezzel az út mellett található ingatlanokat. A rezonancia miatt ugyanis sok helyütt megrepedeztek a falak, beszennyeződött a házak homlokzata – magyarázza a településvezető.

– Szomorú, hogy az a lehajtó sem látható a gyorsforgalmi út tervein, amely a 44-es útról az ipari park felé vezetne – folytatja Wenner-Várkonyi Attila. – Lehajtó nélkül az új út semmit nem segít az ipari parkunknak. Éppen emiatt a képviselőtestülettel hamarosan megbeszéljük, hogyan, milyen módon keressük meg a NIF Zrt.-t, hogy még mielőtt elkezdődne az építkezés, módosítsák a terveket – fűzi hozzá a polgármester.

Az ajánlati felhívás az M44 másik két szakaszára várhatóan 2016 végén jelenik meg. Ezek a Nagykőrös-Tiszakürt (31 km) és a Kondoros-Békéscsaba (18 km) közötti részek. Eredményes eljárás esetén mindkét szakasz építése 2017-ben indulhat.

Forrás: www.beol.hu

Share Button
Posted in: