Fűtőszál javítás

Autóvezetésnél minden évszakban fontos a jó kilátás, aminek alapfeltétele az autóüvegek tisztasága, átláthatósága. Mindenkivel előfordult már a hidegebb hónapokban, hogy bepillantva a visszapillantó tükörbe észrevette, hogy az autó hátsó üvege bepárásodott, bederesedett, ami akadályozza a kilátásban. Rendszerint ilyenkor az oldalsó visszapillantó tükrökre támaszkodunk tolatásnál, előzésnél, azonban ezek nem helyettesítik a belső visszapillantó tükör adta képet.

A pára és a dér eltűntetésére az autógyártók a hátsó szélvédőket páramentesítő fűtőszálakkal látják el a jobb kilátás és a biztonságos vezetés érdekében. Vannak olyan típusú autók, melyek hátsó szélvédője ragasztott eljárással készült, ezeket az üvegeket mikro-fűtőszálas üvegeknek hívjuk, melyek nem javíthatók. Az edzett üvegeknél a hővezető szálak az üveg belső felületén vannak, ezért ezen típusok javíthatók és a letört szélvédő fűtőszál csatlakozókat is javítani, vagy pótolni lehet. Az ép, vagy javított szélvédő fűtőszál télen balesetet előzhet meg, vagy akár életet is menthet, nem érdemes rajta spórolni.

Cégünk vállalja a személygépkocsik üvegeinek megrongálódott fűtőszálának javítását, a fűtőszál csatlakozók javítását, vagy cseréjét.

Fűtőszál javítása

Az edzett autóüvegeknél a fűtőszálak az üveg belső felületén helyezkednek el, melynek következtében megsérülhetnek. A fűtőszálakat a fűtési rendszer bekapcsolásával lehet működésbe hozni, azonban ha ezt nem észleljük, valószínű, hogy meghibásodás történt.

Meghibásodás okai:

  • A kalaptartón elhelyezett tárgyak felverődése.
  • A kalaptartón nem rögzített súlyos tárgyak, esetleg rakomány csúszkálása.
  • Fűtőszálak egyéb okból való elszakadása.
  • Időkapcsoló meghibásodása.
  • Kábelkorbács meghibásodása.

A javítást jelentősen megkönnyítheti a gépjármű kapcsolási és vezetékezési rajza, mely tartalmazza a szerelvények elhelyezkedését. Manapság a modern technológiai újítások lehetővé teszik szinte az összes hibalehetőség korrigálását, javítását.

Amennyiben autója fűtőszálának javítására van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal és sok éves tapasztalatunknak köszönhetően minden problémára megtaláljuk a megoldást és orvosoljuk azt, hiszen a biztonságos vezetés alapja a megfelelő látási viszonyok megteremtése.

További információért és bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

Share Button