Autóüveg javítás

Szélvédőjavítás

Járművezetés közben az egyik legfontosabb dolog a tisztánlátás. A hibátlan, karc-, és sérülésmentes szélvédő ehhez mindenképpen elengedhetetlen. Ha Önnek ilyen jellegű gondjai vannak, forduljon hozzánk, megoldjuk a problémáját.

Több mint húsz éves szakmai tapasztalattal, és remek piaci kapcsolatokkal rendelkező cégünk pontosan az Önigényeire szabott megoldást képes kínálni.

Hála nagy rutinunknak, személyautók, tehergépkocsik, sőt buszok szélvédőjének javításában is otthon vagyunk, s ha szükséges, a hátsó üveg és az oldalüvegek javításáról is gondolkodunk.

Az egyszerű és gyors kárrendezés hívei vagyunk, számos biztosítótársasággal kapcsolatban állunk, így a javítással járó adminisztráció miatt sem kell aggódnia.

Saját, vagy cégének speciális munkagépének szélvédőjét, oldalsó, vagy hátsó üvegezését is ránk bízhatja, ebben is állunk rendelkezésére.

Ha több információra kíváncsi, keressen minket elérhetőségeinken, cégünk szívesen üdvözölné Önt elégedett partnereink sorában.

 

Az autóüveg leggyakoribb sérülései

Az autóüveg vagy szélvédő is rendelkezik olyan tipikus sérülésekkel, melyek egy-egy baleset vagy véletlen folytán időről- időre bekövetkeznek. Ezeknek a sérüléseknek a kategorizálása megkönnyíti az autóüveg javítását.

  • A leggyakoribb a kagylós törés, amikor nem keletkeznek repedések a lyuk körül, csupán kör alakú mélyedés figyelhető meg az üveg felületén. Ezt a fajta sérülést a legkönnyebb javítani.
  • A csillag alakú törést már nehezebb helyrehozni, hiszen itt a törésből apró repedések futnak ki az üvegen több irányba.
  • A kombinált törés a kagyló és a csillag egyfajta kombinációja, ahol a repedések a törésen belülre korlátozódnak és nem futnak szét a szélvédő felületén, könnyen behatárolhatóak.
  • A félhold alakú szilánkos törés esetében egy félig kagyló töréssel van dolgunk, melyet egy szilánkos, repedezett oldal egészít ki.
  • Beszélhetünk még különböző méretű és alakú repedésekről is, melyek elcsúfíthatják az autóüveget, így létezik például l alakú, y, függőleges vagy vízszintes repedés.

Amennyiben autójának szélvédője megsérült, hozza el hozzánk és bízza profi szakemberekre az autóüveg javítását!

 

A szélvédő védelméről bővebben

A szélvédő védelméről bővebbenAz autó szélvédője első látásra csupán egy nagy üvegfelület, de valójában több annál: a biztonságos közlekedésért, a megbízható látási viszonyokért felel. A szélvédő ápolását mégis sokan elintézik azzal, hogy egy kis vízzel lemossák. A szélvédő azonban ennél gondosabb odafigyelést igényel, ha azt szeretnénk, hogy sérülésmentes maradjon hosszú ideig.

Az alapvető ápoláson túl érdemes különböző helyzetekben is gondolni a kocsi ablakainak üvegére:

  • Télen, amikor szabadtéren parkolunk, az ablaktörlő lapát alá érdemes nylon csíkot tenni. Ezzel az egyszerű trükkel védjük a fagyástól a lapátot és az ablakot is, elkerülve a károkat.
  • A túl kemény gumi egyenetlen törlést és karcolást is eredményez, ezt rendszeresen ajánlott ellenőrizni.
  • Jégkaparó, ablaktörlő vásárlásánál mindig ellenőrizzük nem került-e bele a gumiba szennyeződés, mert a legújabb darabnál is előfordulhat, csúnya karcolást ejtve a szélvédőn.

Ezeket a tanácsokat betartva Ön is megőrizheti autója szélvédőjének épségét, balesetek azonban sajnos ennek ellenére is bekövetkezhetnek. Ha bekövetkezik a baj, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje a szélvédő javítást, szélvédő cserét akár azonnal, kedvező árakon!

 

Autóüveg javítás és csere jégkár esetén

A biztonságos és felelősségteljes közlekedés elengedhetetlen feltétele, hogy autónk kifogástalan műszaki állapotban legyen, valamint az egyes karosszéria elemek is megfeleljenek az előírásoknak, hiszen egy-egy sérülés nem csupán esztétikai minőségvesztést jelent, de a vezetésbiztonságot is befolyásolhatja, például a szélvédő és a biztonságos látási viszonyok megteremtése, illetve fenntartása.

Az autó üvegfelületeit érő károk közül igen gyakori jellemző sérülések a jégkárból következő kisebb-nagyobb károk, melyek sok esetben mértéktől függően befolyásolják a látási viszonyokat. A jégkár okozta autóüveg sérülések enyhébb esetekben javíthatóak, míg a súlyosabb károsodások esetében az autóüveg cseréje szükséges, melynek köszönhetően biztosíthatjuk a megfelelő körülményeket, valamint elkerülhetjük a későbbi megterhelő anyagi kiadásokat és esetleges személyi sérüléseket az ebből következő balesetek miatt.

A jégkár következtében előforduló autóüveg sérülések esetén válassza a profikat, hiszen sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a hátunk mögött mindenben készséggel állunk rendelkezésére autóüveg javításban és cserében egyaránt! További információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

A szélvédő lehetséges sérülései

A szélvédő lehetséges sérüléseiHa a szélvédő megsérül, nem árt azonnal szervizhez fordulnunk, ugyanis a szélvédő sérülései igen sokszor tovább terjedhetnek, vagyis tovább repedhetnek, fokozva ezzel a veszélyt. A szélvédő javítás összetett feladat, az otthoni próbálkozás nem ajánlott, az üveg több rétegének köszönhetően pedig szinte lehetetlen is.

Milyen szélvédő sérülés típusokkal találkozhatunk?

  • Repedéses, avagy kagylós sérülés: Ajánlatos mielőbb szakemberhez fordulnunk, mert a törés minden bizonnyal tovább terjed. Ez azt jelenti, hogy a javítás tovább fog tartani, és sajnos drágább is lesz. Érdemes egy erős ragasztószalaggal rögzíteni és rögtön műhelybe vinni a gépjárművet.
  • Kavicsfelverődés: Apró, lényegtelen sérülésnek vélhetjük, de ha a belső fóliaréteg megsérül, felhólyagosodhat, így romlanak látási viszonyok is. Az üveg és a fólia között keletkezett légbuborékokat csak szervizi körülmények között lehet eltüntetni.

Ha megbízható és tapasztalt csapatot keres a szélvédő javítás elvégzésére, nálunk a legjobb helyen jár. A részletekért tájékozódjon honlapunkon, vagy keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Ne halassza későbbre a szélvédőjavítását!

Ne halassza későbbre a szélvédőjavítását!

Ha autónk szélvédője sérül, az esztétikailag sem nyújt szép látványt, főképp, ha egy tekintélyes méretű repedésről van szó, és nem is biztonságos. Ilyenkor idejében szakemberhez kell, hogy forduljunk, hogy megfékezzük a későbbiekben kialakuló, nagyobb összegű javítási költségeket.

A szélvédőn keletkezett repedésben könnyedén szennyeződés rakódhat le, amely rontja a látási viszonyokat, továbbá az ablak idővel vetemedni kezd, így a kialakuló feszültség következtében a kis sérülések hamar tovább nőhetnek. A biztonság érdekében, valamint anyagi megfontolásból is jobban megéri, ha addig intézzük el a szélvédő javítását, ameddig nem történik nagyobb kár. Könnyedén előfordulhat, hogy a túlzottan nagy sérüléseknél már komplett ablakcserére lesz szükség.

A leggyakoribb, és egyben legbosszantóbb eset, ha egy kavics pattan fel az ablakra. Általában ilyenkor a külső réteg megreped és légbuborék jut az autóüveg rétegei közé, ám szerencsére ezek a sérülések könnyen javíthatóak.

Szélvédő javítás? Autóüveg csere? Ránk számíthat!

 

Szakszerű autóüveg javítással a biztonságért

Szakszerű autóüveg javítással a biztonságért

Az üveg komoly sérülései gyors segítséget igényelnek, ám ha kisebb sérülést észlel az autóüvegen, akkor se halogassa a javítást, bizonyos szempontok miatt nem éri meg és komoly kockázatnak teszi ki önmagát, utasait és autóját is!

Ütődés vagy kavicsfelverődés következtében apró repedés keletkezhet a szélvédőn, és egy váratlan külső hatás következtében tovább repedhet az üveg, így a kár sokkal súlyosabbá válik, mint előtte volt. Ez nem csak fizikai erőhatás következtében történhet, hanem hőmérsékleti változások eredményeképpen is, akár a hirtelen hideg-meleg kölcsönhatása miatt. Ez már elég indok az autóüveg javításra, vagy akár cserére!

Mindemellett a műszaki vizsga során a szélvédő és az ablakok állapota kiemelt fontosságú. Bármilyen hibát vagy repedést találnak rajta, a gépjármű vizsgáztatást elutasítják. Van olyan eset is, amikor a műszaki vizsgáig sem jut el az autó, mert közúti ellenőrzés során a rendőr kiszúrja a szélvédőhibát és komoly büntetést vonhat maga után, hiszen veszélyezteti a biztonságot.

Kerülje el a baleseteket és a kellemetlen szituációkat ellenőrzéskor, ne halogassa az autóüveg javítást!

 

Kis sérülésből nagy baj is lehet

Kis sérülésből nagy baj is lehetA szélvédő sérülések igencsak változatosak tudnak lenni. Mind méretben, mind alakzatban különböző törések, repedések keletkezhetnek az autóüvegen, de mindegyikben közös, hogy egyiket sem szabad félvállról venni. A legkisebb repedés elhanyagolását is könnyen megbánhatjuk, mert a figyelmen kívül hagyott miniatűr sérülések is könnyen válhatnak az autóüveget elcsúfító és veszélyes töréssé, amin már csak a teljes körű szélvédőcsere segíthet.

Ha észrevette, hogy egy felpattanó kavics nyomot hagyott az autóüvegen, ne essen pánikba, mivel még van esély a teljes javításra, de ne is vegye félvállról az esetet. Különösen a lilás színű bevonattal rendelkező üvegek esetén nagy az esélye annak, hogy a két üvegréteg közötti fólia elszíneződik a repedés hatására, és a javítása később már maradandó nyomok nélkül megoldhatatlan. A javított autóüveg ugyanolyan biztonságos és tökéletes látási viszonyokat biztosít, de kevesebb költséggel és rövidebb kivitelezési idővel jár.

Keressen minket, ha megtörtént a baj, és mi gondoskodunk a szélvédő javításról!

 

Nagyobb kár, nagyobb kiadás

27896508 - automobile glazier repair windscreen or windshield of a car in auto service station garage

Sokan vagyunk úgy, hogy ha egy kisebb repedést, karcolást vagy éppen egy törést vélünk felfedezni a szélvédőn, akkor nem visszük el szerelőhöz autónkat, abban reménykedve, hogy ez még nem nagy probléma. Próbálunk megfeledkezni és tudomást sem venni az apróbb hibákról.

Talán nincs rá időnk vagy inkább a pénzt sajnáljuk egy aprónak tűnő repedés miatt a szélvédő javítására? Nos, mindkét tényező fontos szerepet játszik.

Azonban döntő tényező az, hogy nem sok esetben gondolunk bele abba, hogy a kis repedésből milyen súlyos kár származhat, melynek következményeképpen mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni ahhoz, hogy kifizessük a szélvédő javítását, rosszabb esetben a szélvédő cserét.

A kisebb repedések akár rossz úton való haladás, rázkódás hatására is tovább repedhetnek. Nem érdemes tehát halogatni az apróbb sérülések javítását, mert előbb vagy utóbb menthetetlenné válik a szélvédőnk, és nem marad más megoldás, csak a szélvédő csere.

Előzze meg a bajt, és javíttassa nálunk szélvédőjét!

 

Tippek, hogy a szélvédő sokáig hibátlan maradjon!

Tippek, hogy a szélvédő sokáig hibátlan maradjon!

Az autó szélvédője folyamatosan különféle veszélyeknek van kitéve. Az utakon, vagy éppen gondatlan kezekben is fennáll annak a lehetősége, hogy megkarcolódik, elreped, esetleg eltörik az autóüveg, ezért kavicsos úton érdemes óvatosan hajtani, a fákat elkerülni parkolás terén, télen pedig mellőzni a jégkaparó használatát, hiszen ezekkel az apróságokkal máris sokat tettünk a szélvédő állapotának megőrzéséért.

Ha mégis megrongálódik az üveg, még nem kell azonnal a drága szélvédő csere mellett dönteni. Ha azonnal leragasztjuk a sérülést, megóvhatjuk a portól, szennyeződésektől és attól, hogy a repedés tovább terjedjen, majd ezek után célszerű mihamarabb megjavíttatni a szélvédőt.

A különböző sérülések különböző módon javíthatóak, de a sikert befolyásolja a sérülés kora is, így nem érdemes várni a szélvédő javításával. Egy hozzáértő szakember rövid idő alatt el tudja tüntetni a törést, mi pedig így megúszhatjuk a drága szélvédő cserét!

Ha Önnek is segítségre van szüksége, forduljon hozzánk!

 

Télen is veszélyben a szélvédő

Télen is veszélyben a szélvédő

Az autó igen érzékeny része a szélvédő, hiszen bármerre megyünk, az útról felverődhetnek kisebb kövek, vagy bármi más, ami sérülést okozhat. Télen elég egy nagyobb jégdarab vagy az előttünk haladó gépjárműről lezúduló jeges hó, és máris meglehet a baj.

Nemcsak az úton érheti ilyen szerencsétlenség az autót, hanem akkor is, ha véletlenül elfelejtettünk beállni a garázsba, vagy nincs is lehetőségünk rá. A fákról leeső jégdarabok, ágak, nagy mennyiségű hó ugyanúgy okozhatnak problémát, mint az úton felcsapódó kis kövek. Önnek azonban nem kell aggódnia ezek miatt!

Ha bármi baj érte szélvédőjét, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Fontos időben kezelni az apró repedéseket is! Szélvédő javítás mellett szélvédő cserét is vállalunk, ha esetleg akkora lenne a kár, hogy a javításra már nincs lehetőség.

Nézzen körül honlapunkon, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot szélvédő javítást érintő egyedi igényeivel, kérdéseivel! Közlekedjen biztonságosan a téli időszakban is!

 

Harc a jég ellen, a szélvédő sérülése nélkül!

szélvédő javítás

A tél egy örök küzdelem annak, akinek autója van, főleg akkor, ha nem tud vele garázsban parkolni. Elég csak a jegesedésre gondolni, de ha még a havat is le kell róla takarítani, az igen hosszúra nyúlhat, ám a garázsban parkoló autóknak is meg kell küzdeniük az utakon a talaj- és hóviszonyokkal. Amikor az autó szélvédőjét jégtelenítjük, sérüléseket is okozhatunk, melyek a szélvédő cseréjéhez vezethetnek. Nézzük, hogyan érdemes a jég ellen felvenni a harcot, ha nem szeretnénk kárt okozni!

A tapasztalatunk az, hogy a szélvédő javítás során sokszor elkerülhető sérülésekkel találkozunk. Ilyenek, amikor valaki nem az erre alkalmas eszközökkel kaparja a jeget, például műanyag kártyával. Ezek hiába tűnnek tompának, könnyen karcolnak! A műanyag jégkaparó használatánál is érdemes figyelni, hogy csak az egyik irányba húzzuk, ne oda-vissza, és a teljes szélességében fektessük a felületre!

Sajnos a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy megsérül az autóüveg, és az összekarcolt üveg miatt nagyobb baj is bekövetkezhet. A szélvédő cseréjével kapcsolatban a legjobb, ha mielőbb hozzánk fordul, mi gondoskodunk a probléma megoldásáról!

 

Fordítson figyelmet az autóüveg védelmére a mínuszokban is!

Fordítson figyelmet az autóüveg védelmére a mínuszokban is! A gépjárműtulajdonosok számára igazi kihívást jelentenek a mínuszok, főként az autóüvegek szempontjából, hiszen az éjszakai fagy hatalmas károkat tud okozni az üvegek szerkezetében. Azonban, ha az autótulajdonosok egy kicsit is körültekintőek, hatékony módszerekkel vehetik fel a harcot a faggyal szemben.

Sok esetben nemcsak a fagy okozza az autóüvegek sérülését, hanem az autósok is, hiszen a reggeli kapkodásban azonnal kaparókkal esnek neki a lefagyott üvegnek, melyeket, ha nem megfelelően és túlságosan erőteljesen használnak az emberek, komoly károkat okozhatnak az autóüvegen az eszközökkel.

Az ideális megoldás a faggyal szemben, ha jégoldóval tisztítja meg az autóüveget, ugyanis a speciális vegyszer szinte azonnal leoldja a jeget, ennek köszönhetően szinte nincs is szükség kaparásra. Emellett léteznek olyan takarófóliák, amiket már megelőzésképpen is felrakhat éjszaka az autóüvegre, ezáltal elfelejtheti a reggeli bosszankodást, ami az üveg lefagyását illeti.

Ha mégis probléma van az autóüveggel, és a karcolások miatt inkább cserélné azt, forduljon hozzánk bizalommal!

Share Button