Adavanced Driver Assistance Systems, A.D.A.S.

Vezetéstámogató rendszerek kalibrálása

 hívás  ajánlatkérés

Ami pár éve még a távoli jövőnek tűnt, már itt van velünk, az autóinkban.
A mai járművekben elterjedt vezetéstámogató rendszerek alkalmazásával egyre összetettebb feladat lett a szélvédőcsere, mivel az új üveg beépítését követően a gépjárművekbe telepített multifunkciós kamerák, szenzorok kalibrálása elengedhetetlenné vált. 

Mivel a fent említett kamerák, szenzorok egy rendkívül összetett, finomhangolt, speciális rész a gépjárművekben, így kifogástalan működésük feltétele a szélvédők szerelését követő kalibráció. Ha ezt elhanyagoljuk a vezetéstámogató rendszerek még a gyári üvegek beépítését követően sem fognak megbízhatóan működni, mely balesethez vezethet. Így ezen művelet elvégzése mindenképp szükséges! 

Az ilyenkor szükséges kamera újrakalibrálása összetett folyamat. Speciális eszközökre és nem utolsó sorban szakértelemre van szükség a folyamat elvégzéséhez.
 
Cégünk a TEXA rendszerét használja, amely tartalmazza a leguniverzálisabb nagyteljesítményű diagnosztikai interfészt, a hozzá tartozó kiegészítőket, valamint a kalibrálással foglalkozó kollégák folyamatos szakmai továbbképzését, így biztosítva a gépjárművek vezetéstámogató rendszereinek sikeres
kalibrálását.

Vezetéstámogató rendszerek főbb típusai amik a szélvédőre telepített kamerát használják:

• Sávtartó asszisztens

A gépjármű multifunkciós kamerája észleli, ha a vezető véletlenül elhagyná a sávot. Ilyenkor a sávtartó automatika kormányrásegítéssel segíti vissza biztonságosan a járművet a helyes sávba.

• Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

Az autó szélvédő mögé épített kamerája észleli, ha a vezető véletlenül elhagyná a sávot. Ebben az esetben a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer megrezegteti a kormányt és akusztikus jelzéssel is figyelmezteti az autó sofőrjét.

• Adaptív tempómat

A rendszer egy radar és a szélvédő mögötti kamera segítségével állandó követési távolságot képes tartani. Az előtte haladó jármű sebességéhez igazítja az autó tempóját.

• Jelzőtábla felismerés

Kamerával észleli az európai közúti jelzőtáblákat, és a műszerfalon tájékoztatja róluk a vezetőt.

• Adaptív fényszóró asszisztens

Az adaptív világítás-asszisztensek működésének lényege, hogy a szembejövő és az előttünk haladó forgalmat figyelve kapcsolja fel és le a távolsági fényszórót.

• Városi vészfék asszisztens

Abban az esetben ha az előttünk haladó autó hirtelen fékez vagy elénk takarásból hirtelen megjelenik egy tárgy és az autó úgy érzékeli, hogy azonnali fékezés nélkül elkerülhetetlen az ütközés az autó vészfékezést hajt végre.

• Éjjellátó asszisztens

A kamera látószögében a rendszer érzékelheti a személyeket és a nagyobb testű állatokat, s ha mozgásuk, illetve pozíciójuk alapján potenciális veszélyként értékeli őket, figyelmezteti a vezetőt.

R-Glas Autóüveg Centrum

5600 - Békéscsaba, Szarvasi út 9.

hétfő - péntek 7.00 - 17.00
szombat
Zárva
vasárnap Zárva